Symmetrica lansează trei game premium pentru clienții rezidențiali și își propune o creștere cu 50% a vânzărilor până la sfârșitul anului viitor

Symmetrica anunță lansarea de noi colecții premium sub gama Symmetrica Select. În acest fel, compania își diversifică portofoliul și adresează clienții rezidențiali, mizând pe o creștere cu 50% a vânzărilor pe această categorie, până la finalul anului 2024.

„Reinventarea permanentă pentru a satisface exigențele clienților noștri, indiferent dacă este vorba despre calitatea produselor, proprietăți inovatoare sau designul acestora, a devenit un pilon esențial în strategia Symmetrica. Lansarea noilor game de pavele marchează o evoluție firească în dezvoltarea brandului nostru. În plus, cererea în creștere pentru produse premium și dorința de a aduce un strop de originalitate în fiecare amenajare au constituit o sursă vitală de inspirație pentru aceste noi creații”, a declarat Sebastian Bobu (foto), director executiv Symmetrica.

Potrivit datelor companiei, piața din România trece printr-un proces continuu de educare, iar acest lucru este reflectat în preferințele pentru gamele de produse de calitate superioară. În urmă cu 5 ani, produsele clasice, fără proprietăți speciale și în culori simple cum sunt nuanțele de gri reprezentau aproximativ 60% din vânzări, în timp ce colecțiile de design, în culori diverse sau mixuri de nuanțe, se situau la doar 25% din piață. Însă în prezent, această tendință s-a schimbat, iar categoria de produse de design a crescut constant, ajungând la peste 35% din piață.

„Până în acest moment, vânzările companiei pe segmentul rezidențial – fie că vorbim despre ansambluri de locuințe sau proiecte private – însumau cca. 30% din total. Odată cu lansarea de noi produse de design vizăm creșterea ponderii la cca. 45% până la finalul lui 2024”, susține Sebastian Bobu.

Symmetrica a lansat astfel trei game speciale, realizate la cele mai înalte standarde și integrate cu proprietăți inovatoare, printre care se numără și revoluționarul sistem Aqua Protect. Colecția Linea Emotione Mix Color îmbină eleganța cu utilitatea, oferind pavele ideale pentru amenajarea curților, datorită dimensiunilor generoase, în formă rectangulară, și celor două mixuri de culori în nuanțe vibrante. Pe de altă parte, gama Kombi, disponibilă în trei dimensiuni și patru mixuri de culori sofisticate, se integrează ușor în orice proiect de design.

Linea Emotione Abrasio este, de asemenea, o surpriză inovatoare în portofoliul companiei, fiind un produs unic pe piață datorită texturii catifelate, fine, total atipice pentru astfel de produse. Această inovație este posibilă datorită unui proces special de tratare a plăcilor. Gama cuprinde plăci de dimensiuni mari, în forme rectangulare și cu un finisaj asemănător granitului, perfecte pentru arhitectura spațiilor exterioare moderne.

„Am unit echipe de ingineri și profesioniști cu experiență în amenajarea spațiilor exterioare pentru a crea produse care să se potrivească perfect cu cerințele actuale din domeniul peisagistic. Produsele noastre se adaptează cu ușurință oricărui mediu, sunt ușor de întreținut și vin într-o varietate de dimensiuni, culori și texturi, fiind ideale atât pentru amenajări atipice și inedite, cât și pentru cele clasice”, a mai adăugat reprezentatul companiei.

Potrivit afirmațiilor sale, noile game au avut ca sursă de inspirație elementele naturale, caracterizate prin forme organice și game de culori ușor de integrat în orice mediu. De asemenea, arta contemporană, abstractă, a constituit un punct de plecare în conturarea noilor colecții, ce pot oferi un aspect modern și interesant grădinii. Liniile curbe, modele geometrice sau combinații unice de culori pot adăuga un accent deosebit în amenajarea spațiilor exterioare.

Când vine vorba de alegerea pavajului de către clienții rezidențiali, reprezentantul Symmetrica afirmă că, dacă în trecut, aceștia avea ca principal criteriu prețul, în prezent, accentul este tot mai des pus pe design, culori deosebite și, mai ales, pe calitatea produselor. Această schimbare de preferințe este determinată în mare parte de educarea continuă a pieței și creșterea conștientizării asupra importanței utilizării materialelor de calitate în proiectele de amenajare a spațiilor exterioare pentru a asigura rezistența în timp.

Symmetrica este o companie românească, producătoare de pavele, borduri și rigole vibropresate pietonale și carosabile, într-o gamă variată de forme și culori.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Verești, județul Suceava, urmată apoi de unitățile de producție de la Podu Iloaiei, județul Iași (2010) și Bolintin Vale, în apropiere de București (2011), Prejmer – Brașov (2012), Cociu – Bistrița-Năsăud (2012), Mărășești / Doaga – Vrancea (2018), Zimandu Nou – Arad (2021), Solca – Suceava (2022) și Ovidiu – Constanța (2023).

Mai nouă Mai veche