Un tren de călători a derapat pe rapiță și a ratat oprirea în Gara Verești

Un tren de călători a depășit vineri dimineață semnalul de oprire în gara Verești-Suceava.

Surse din rândul călătorilor acestui tren au informat că IR 1752 nu a reușit să oprească în gară, depașind-o, după care a manevrat înapoi garnitura. Cert este că trenul a ajuns la Dolhasca cu o întârziere de 120 minute.

„Referitor la situația înregistrată astăzi, 8 septembrie 2023, în stația Verești, la trenul IR 1752 Suceava Nord – București Nord, precizăm că motivele producerii acesteia nu sunt generate de CFR Călători. În fapt, situația a fost generată de o indisponibilitate a infrastructurii cauzată de scurgerea de ulei pe șină din vagoanele unui tren privat de transport marfă. Menționăm că pasagerii și echipajul trenului au fost permanent în siguranță. Trenul a plecat din stația Verești, în condiții de siguranță, cu o întârziere de 110 minute”, a transmis CFR Călători. 

Informațiile deținute de Club Feroviar arată că motivul patinării ar fi scurgerea de semințe de rapiță din vagoane pe șine, urmată de strivirea acestora de către roțile de tren. Scurgerea are loc din cauza utilizării unor vagoane nepotrivite la transportul rapiței de către UNICOM, operator privat de transport feroviar de marfă. Situația este reclamată în zonă de mai multe timp, fără rezultat, cel puțin până în prezent.
Mai nouă Mai veche