Buletin de presă, 9 septembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 9 septembrie 2023 - IPJ Suceava
Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 08.09.2023, ora 13.20, polițiștii SPR 12 Preutești au fost sesizati direct de către o femeie de 46 ani, din comuma Preutești, despre faptul că, în data de 07.09.2023, în intervalul orar 18.00-18.30, fostul ei soț a lovit-o și a amenințat-o.
În urma cercetărilor s-a constata faptul că femeia este divorțată de fostul soț, un bărbat de 55 ani, din anul 2021, însă aceasta locuiește în prezent la adresa locuinței comune, respectiv în sat Preutești, comuma Preutești, aflându-se în proces de partaj. La 07.09.2023, în intervalul orar 18.00-18.30, femeia a mers la domiciliul său ocazie cu care i-a observat în curtea locuinței pe fostul ei soț, și pe actuala sa concubină, care i-au adresat cuvinte și expresii jignitoare, după care bărbatul a lovit-o cu palma și a amenințat-o cu acte de violență, fapt ce i-a creat o stare de temere.
Persoana vătămată, nu prezintă semne vizibile de violență și nu a dorit intervenția unui echipaj medical pentru eventuale îngrijiri medicale.
În urma administrării probelor, s-a întocmit formularul de evaluare a riscului din care a reieşit risc iminent, motiv pentru care s-a emis ordin provizoriu de protecție pe o perioadă de cinci zile.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violenţă în familie” și „amenințarea”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 07.09.2023, ora 07.10, un bărbat de 59 ani, din com. Forăști, a condus autoturismul pe D.J. 178 A, în interiorul localității Costâna și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 56 ani, din com. Todirești.
În urma accidentului de circulație a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 43 ani, din com. Todirești, pasageră în autoturismul condus de către bărbatul de 56 ani.
Conducătorii auto a fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00. Acestora li s-a prelevat câte o mostră biologică de sânge necesară în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea şi „vătămare corporală din culpă”.


La 09.08.2023, ora 14.40, un bărbat de 73 de ani, din com. Izvoarele Sucevei, a condus autoutilitara pe un drumforestier, deschis circulației publice, pe raza comunei Brodina, sat Brodina de Jos, având intenția de a se deplasa către domiciliu, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a căzut cu vehiculul în albia râului Cununa.
Șoferul a suferit leziuni ușoare și a fost testat cu aparatul alcooltes, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 08.09.2023, ora 17.40, polițiștii SPR 9 Șcheia acționau pe DJ 178, comuna Ilișești și au efectuat semnal regulamentar de oprire pentru autoturismului condus de către un tânăr de 24 ani, din com. Ciprian Porumbescu, fără permis de conducere
În urma discuțiilor purtate cu acesta, conducătorul auto a recunoscut faptul că nu este posesor de permis de conducere și că a luat cheile autoturismului tatălui său pentru a se plimba, fără acordul acestuia.
Tânărul a fost sancționat contravențional pentru următoarele abateri la regimul rutier: nepurtarea centurii de siguranță, lipsă documente, conducerea unui autoturism care emană noxe în mers peste limita admisă, cu amenzi în cuantum de 1.740 de lei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul fără permis” și „furt între rude în scop de folosință”.


La data de 08.09.2023, ora 18.15, pe raza orașului Dolhasca, polițiștii din cadrul Poliției orașului Dolhasca, în timp ce desfășuram activități pe linie rutieră au depistat pe raza localității Gulia un autovehicul condus de către un bărbat de 25 ani, localnic.
În urma interogării în baza de date s-a constatat faptul că șoferul deține permis de conducere, valabil. În urma verificării s-a constatat faptul că autovehiculul figurea ca nefiind înmatriculat și nu deține RCA valabil.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche