Zece persoane urmărite național au fost depistate de polițiștii suceveni

În luna august, polițiștii judiciariști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava au intensificat activitățile informative și operative în vederea localizării și identificării persoanelor urmărite în temeiul legii, în special cele față de care instanțele au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea ca urmare a unor hotărâri judecătorești definitive.

Activitățile s-au desfășurat și în contextul în care în luna august dinamica cetățenilor români care revin în țară din străinătate este una sporită, valorificându-se toate datele și informațiile cu privire la persoanele urmărite.

O atenție aparte a fost acordată și persoanelor urmărite ca urmare a plecărilor voluntare de la domiciliu, mulți tineri și adolescenți regăsindu-se în situații de risc ca urmare a părăsirii domiciliului fără acordul sau știrea părinților sau aparținătorilor.

Doar în luna august 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava au pus în executare 15 mandate și sentințe de arestare sau de executare a pedepsei.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au identificat 10 persoane urmărite în temeiul legii la nivel internațional.

În aceeași perioadă, polițiștii judiciariști au gestionat și soluționat 39 de sesizări de dispariții de persoane, în 26 dintre situații fiind vorba despre dispariții de minori.


Astfel, la data de 10 august 2023, în urma activităților investigativ – operative desfășurate de polițiștii SIC Suceava – Urmăriri, a fost depistat pe raza comunei Păltinoasa, sat Capu Codrului, un bărbat urmărit la nivel internațional.
Acesta figura urmărit la solicitarea IPJ Brăila, în baza a două mandate europene de arestare, emise de autoritățile din Italia, fiind condamnat la o pedeapsă de șase ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de exploatarea prostituției, vătămare corporală și tăinuire.
Ulterior, a fost prezentat în fața procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reținerea, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.


De asemenea, la data de 21 august 2023, în urma exploatării unor informații obținute de polițiștii SIC – Urmăriri, cu sprijinul polițiștilor Postului de poliție Baia, a fost localizat și identificat pe raza comunei Baia, județul Suceava un alt bărbat urmărit la nivel internațional.
Acesta figura urmărit internațional, iar pe numele său autoritățile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de „participare la o grupare infracțională” și „jaf organizat sau jaf armat” confom Codului penal austriac.
Bărbatul a fost încătușat și prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reținerea, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche