Accident de muncă la Radburg. Bărbat în stare gravă după explozia unui pneu de camion

Accident de muncă la Radburg. Bărbat în stare gravă după explozia unui pneu de camion
Joi, 26 octombrie 2023, la ora 16:56, Secția de Poliție Rurală Șcheia a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că la Radburg a avut loc un accident de muncă.

În uram cercetărilor, s-a constatat că Tudor B., angajat al societății de aproximativ șapte ani pe funcția de manipulant mărfuri, în jurul orei 16:50, fiind în timpul programului de lucru, a schimbat pneul de pe o jantă de camion după care a făcut presiunea acestuia, moment în care pneul respectiv a explodat, doborându-l pe acesta la pământ.

Martorii oculari au declarat verbal că nu au observat momentul în care s-a produs explozia, ci doar au auzit zgomotul produs de către aceasta, iar în momentul în care s-au întors l-au observat pe Tudor B. căzut la pământ, motiv pentru care numitul au apelat 112.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al ambulanței, care l-a stabilizat pe bărbat, transportându-l de urgență la UPU Suceava, fiind într-o stare gravă, unde i s-a stabilit diagnosticul prezumtiv „politraumatism prin accident de muncă, traumatism cranio-facial”, persoana în cauză rămânând internată.

Din cauza stării acestuia nu s-a putut efectua testarea cu aparatul etilotest.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche