Ciuperci halucinogene găsite în mașina unui ucrainean, în vama Vicovu de Sus

Ciuperci halucinogene găsite în mașina unui ucrainean, în vama Vicovu de Sus
Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus au descoperit în microbuzul unui cetățean ucrainean, care s-a prezentat pe sensul de intrare în România, mai multe plicuri, prafuri și comprimate conţinând o ciupercă ce are în componență o substanţă susceptibilă a fi interzisă.

Joi, 26 octombrie 2023, în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani conducea un microbuz Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina, declarând că se deplasează pe ruta Ucraina - România - Spania.

În urma controlului efectuat de către echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, în bagajele personale ale cetățeanului ucrainean au fost descoperite mai multe plicuri şi cutii care conţineau 400 de grame de ciuperci (uscate şi sub formă de praf) și 240 de comprimate obținute din aceeaşi ciupercă, plantă care conţine o substanţă inclusă în tabelul în care se regăsesc plantele și substanțele aflate sub control național din Legea nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope.

Drept urmare, întreaga cantitate de ciuperci care conțin substanţe susceptibile a fi interzise a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere în sau scoaterea din țară fără drept de droguri, precursori, faptă prevăzută de Legea 86/2006 și introducerea sau scoaterea din țară, precum importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, faptă prevăzută de Legea 143/2000.

Plicurile și comprimatele au fost ambalate, sigilate și ridicate în vederea expertizarii, urmând ca la finalul cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Mai nouă Mai veche