Accident mortal la Milișăuți. Un biciclist a fost lovit de o autoutilitară

Joi, 26 octombrie 2023, îm jurul orelor 08:47, Ioan V. se deplasa în calitate de biciclist pe DN 2H, în interiorul localității Milișăuți, având direcția de deplasare dinspre Suceava către Rădăuți. La un moment dat, bărbatul s-a angajat în traversarea drumului public, pe bicicletă, fără a se asigura corespunzător. În momentul în care a ajuns contrasens, fiind poziționat perpendicular pe axul drumului, a fost acroșat de autoutilitara Volkswagen condusă de Nicolae C., care avea direcția de deplasare dinspre municipiul Rădăuți către Suceava. Ca urmare a impactului, biciclistul a fost proiectat pe acostamentul din partea dreaptă față de direcția de deplasare a autoutilitarei.

La locul producerii evenimentului rutier a fost solicitată prezența unui echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță, fiind constat decesul biciclistului în vârstă de 75 de ani, din orașul Milișăuți, județul Suceava.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche