Buletin de presă, 24 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 23.10.2023, în jurul orelor 1352 o persoană de 41 ani din com. Dumbrăvița, jud. Maramureș, în timp ce conducea o autoutilitară care tracta o semiremorcă pe str. Parcului din orașul Gura Humorului, la efectarea unui viraj la dreapta, a surprins și accidentat un biciclist de 69 ani din orașul Gura Humorului.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto, cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 23.10.2023, în jurul orei 14:50, o persoană de sex feminin din com. Breaza, jud. Suceava, a parcat un autoturism pe DJ175 din com. Breaza, pe un sector de drum în pantă, fără a acţiona frâna de mână, motiv pentru care autoturismul s-a pus în mişcare şi a accidentat o persoană de sex feminin de 75 de ani care se deplasa pe marginea drumului.
În urma accidentului rutier a rezultat decesul femeii de 75 de ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 23.10.2023, în jurul orei 12:20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus au oprit pentru control pe DJ209G pe raza comunei Brodina, sat Falcău, jud. Suceava, o autoutilitară condusă de un bărbat din com. Horodnic de Sus, jud. Suceava, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 4 m.c. lemn de foc specia fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 672 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Brodina.


La data de 23.10.2023, ora 08:35, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au oprit pentru control pe DJ155A sat Râșca, jud. Suceava, o autoutilitară condusă de un bărbat din localitate, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 2,041 m3 cherestea tivită specia brad.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 1.887 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.
Mai nouă Mai veche