Două fetițe lovite pe trecerea de pietoni de un șofer care a fugit de la locul accidentului, la Câmpulung Moldovenesc

Două fetițe lovite pe trecerea de pietoni de un șofer care a fugit de la locul accidentului, la Câmpulung Moldovenesc
Dumincă, 22 octombrie 2023, la ora 20:35, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată cu privire la faptul că la ora 19:56 două fete minore au fost au fost accidentate pe trecerea de pietoni situată pe strada Calea Transilvaniei, la intersecția cu strada Decebal. 

În urma cercetărilor, s-a stabilit că o persoană care conducea un autoturism de culoare albastru pe strada Calea Trasilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, spre municipiul Suceava, le-a acroșat cu partea laterală stânga pe cele două fete, care traversau partea carosabilă dinspre stânga spre dreapta, pe trecerea de pietoni semnalizată corespunzător. În urma impactului, minorele nu au suferit leziuni grave, prezentându-se la spitalul municipal, fără a rămâne internate.

Cu prilejul investigațiilor efectuate și a înregistrărilor video vizualizate, a fost identificat un autoturism SAAB, aflat în proprietatea unei femei din comuna Moara. De asemenea, prin colaborarea cu echipajul de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Șcheia a fost identificat conducătorul auto: Iosif K., de 69 de ani, din Moara, județul Suceava. Acesta deține perrmis de conducere pentru categoriile A1, A2, B, fiind reținut la data de 22 octombrie 2023 pentru o abatere la regimul rutier, fiindu-i eliberată dovada înlocuitoare valabilă pe perioada 22 octombrie - 06 noiembrie 2023.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava pentru a i se recolta o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.
Mai nouă Mai veche