Buletin de presă, 29 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Motociclist fără pemis de conducere blocat în trafic de polițiști după o urmărire pe raza municipiului Rădăuți

La data de 28.10.2023, orele 20:10, patrula din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat pe strada Piața Unirii din mun. Rădăuți o motocicletă, fiind efectuat semnal regulamentar de oprire, prin punerea în funcțiune a sistemului de avertizare sonoră și luminoasă.
Conducătorul motocicletei nu s-au conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe mai multe străzi din mun. Rădăuți, iar pe strada Spitalului, s-a reușit blocarea motociletei și prinderea motociclistului, fără ca acesta să sufere leziuni.
Șoferul motocicletei a fost identificat în baza de date ca fiind un bărbat din comuna Sucevița, sat Voievodeasa, iar acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat că nu a consumat băuturi alcoolice, iar la aparatul Drugtest a ieșit negativ.
Motocicleta nu deține ITP și asigurare valabile, bărbatul fiind sancționat contarvențional și vehiculul imobilizat.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere , faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 (1) Cod Penal.


Șofer băut reținut de polițiști în arestul IPJ Suceava

La data de 28.10.2023, în jurul orei 20:25, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala de poliție pe str. Calea Bucovinei, oraș Vicovu de Sus, jud. Suceava, au observat un autoturism ce circula din direcția Straja către Vicovu de Sus, fiind efectuat semnal regulamentar de oprire, prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase.
Conducătorul autoturismului s-a conformat semnalelor regulamentare de oprire efectuate de lucrătorii de poliție, oprind pe partea dreaptă a sensului de mers.
Polițiștii au solicitat conducătorului auto să prezinte documentele de identitate și cele ale autoturismului, ocazie cu care acesta prezentat doar polița RCA, precizănd că nu are asupra sa permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate. Acesta a fost identificat în persoana unui bărbat de 34 ani, din comuna Straja, județul Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior șoferul fiind condus la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul Penal și ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, cu aplicare art. 38 alin. (2) din Codul Penal.
Având în vedere concursul de infracțiuni, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de sus au dispus luarea măsurii reținerii pentru 24 de ore față de șoferul de 34 de ani, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă – IPJ Suceava.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 28.10.2023, ora 15:00, echipajul de Poliție Rutieră din cadrul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc a fost sesizat cu privire la faptul că pe DN 17A localitatea Sadova a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
Polițiștii deplsați la fața locului au constatat că la data de 28.10.2023, orele 14:50, o femeie în vârstă de 46 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe DN 17A, pe raza localității Sadova spre DN 17, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă. În urma căderii aceasta a suferit leziuni la nivelul capului, fiind transportată de către un echipaj SMURD la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.
Femeia fost testată cu etilometrul, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă" faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 3 din Codul Penal


Dosare penale la regimul rutier întocmite în cadrul Acțiunii Blocada

La data de 29.10.2023, ora 02:00, polițiștii Poliției oraș Frasin, în timp ce executau acțiunea BLOCADA pe raza loc. Slătioara, com. Stulpicani, DJ177B, jud. Suceava, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire pentru control unui autoturism condus de către un bărbat de 22 ani, domiciliat în mun. Câmpulung Moldovenesc, care nu a prezentat permis de conducere și fiind verificat în baza de date s-a constatat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia verificării documentelor autoturismului s-a constatat că deține RCA și ITP valabilă, dar a prezentat dovada prin care i-a fost reținut certificatul de înmatriculare, expirată din data de 06.10.2023.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 102 alin.3 lit.a și art. 15 alin.5 din din OUG 195/2002, din 29.10.2023.
În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se face propunere procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


La data de 29.10.2023, ora 03.40, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în cadrul Acțiunii Blocada au oprit pe DJ 208 în sat/com Preutești, jud Suceava autoturismul condus de către un bărbat de 24 ani, domiciliat în sat/com Baia iar acesta a precizat că nu are documentele asupra lui.
Întrucat conducatorul autoturismului nu a prezentat permisul de conducere, a fost verificat în bazele de date ale poliției, unde a rezultat că starea permisului de conducere figurează ca suspendat, ca urmare a cumulului de 15 puncte penalizare iar perioada de suspendare fiind de la data de 01.10.2023 până la data de 29.11.2023
De asemenea, în urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 0,00 MG/L alcool pur în aerul expirat
În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prev și ped de art 335 alin 2 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche