Buletin de presă, 31 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 30.10.2023, în jurul orei 17:18, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Brodina au oprit pentru control pe strada Calea Cernăuți din orașul Vicovu de Sus, județul Suceava o autoutilitară condusă de un bărbat din com. Bilca, jud. Suceava, care transporta material lemnos.
În urma interogării aplicației SUMAL 2.0, a rezultat faptul că la data și ora efectuării interogării, pentru mijlocul de transport figurează emis un aviz de însoțire pentru cantitatea de 1,904 mc lemn foc fag.
Polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 2,4 mc lemn foc fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar cantitatea în plus de material lemnos în valoare de 311 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Putna.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 30.10.2023, în jurul orei 14:45, o persoană de sex feminin de 28 ani din com. Vama, jud. Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe DN2 pe raza orașului Siret, județul Suceava, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, autoturismul lovind cu partea din față un stâlp de electricitate.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto și a doi pasageri aflați în autoturism, aceștia fiind transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 30.10.2023, în jurul orei 17:45, un bărbat de 50 ani din com. Mușenița, jud. Suceava în timp ce conducea o autoutilitară, la intersecția dintre DN2 și DJ29C de pe raza orașului Siret, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 54 ani din com. Cândești, jud. Botoșani.
În urma accidentului rutier, a rezultat rănirea unui pasager de 49 de ani aflat în autoturism, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 30.10.2023, în jurul orei 18:10, un bărbat de 43 ani din mun. Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea un autoturism pe str. Calea Transilvaniei din mun. Câmpulung Moldovenesc, a acroșat un pieton de 53 de ani care se deplasa pe marginea părții carosabile.
În urma accidentului rutier, a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 31.10.2023, în jurul orei 00:37, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, au oprit pentru control pe str. Calea Transilvaniei din localitate un autoturism condus de o persoană de sex masculin din Mun. Vatra Dornei.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche