Buletin de presă, 4 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 4 octombrie 2023 - IPJ Suceava
Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 03.10.2023, ora 12:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control pe DJ 209K pe raza com. Volovăț, jud. Suceava, o autoutilitară condusă de un bărbat din localitate care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta cantitatea de 1,545 m.c. cherestea specia stejar.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 1.786 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


La data de 03.10.2023, ora 16.40, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au oprit pentru control pe DN17, com. Pojorâta, sat Valea Putnei, jud. Suceava o autoutilitară condusă de o persoană de sex masculin care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta cantitatea de 1,96 mc lemn foc, esență rășinoase, specia molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.


La data de 03.10.2023, ora 17:30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control pe DJ 209K pe raza com. Volovăț, jud. Suceava, o autoutilitară condusă de un bărbat din localitate care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta cantitatea de 5,66 m.c. cherestea specia rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 5.235 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 03.10.2023, în jurul orei 07:50, o persoană de sex feminin, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2-E85, în afara localității Bunești, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto și a încă două persoane, pasageri în autoturism. Persoanele în cauză au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 03.10.2023, în jurul orei 12.00, un bărbat de 29 de ani din com. Farcașa, jud. Neamț, în timp ce conducea un autoturism pe pe DN17B în orașul Broșteni, într-o curbă ușoară la stânga, a pătruns pe sensul opus de mers, a încălcat marcajul continuu simplu și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar de o persoană de sex masculin.
În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a bărbatului de 29 de ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 03.10.2023, orele 21:10, polițiștii din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea, au oprit pentru control pe strada Fagului din comuna Marginea, județul Suceava, un autoturism condus de un bărbat din localitate.
S-a efectuat verificarea acestuia în bazele de date ale poliției, rezultând faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 03.10.2023, ora 23:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Siret, au oprit pentru control pe strada Lațcu Vodă din oraș Siret, jud. Suceava, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani din Mun. Rădăuți, jud. Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche