Camion cu 10 tone de cauciucuri uzate cu destinația Suceava, oprit la graniță cu interdicție de intrare în România

Camion cu 10 tone de cauciucuri uzate cu destinația Suceava, oprit la graniță cu interdicție de intrare în România
Polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu aproape 10 tone de anvelope second-hand provenite din Germania.

Miercuri, 11 octombrie 2023, în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților pe sensul de intrarea în România un cetățean român, în vârstă de 35 de ani, domiciliat în județul Suceava. Acesta conducea un automarfar marca MAN, cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România, cu care transporta articole second-hand (anvelope uzate) provenite din Germania. Marfa urma să ajungă la o firmă din judeţul Suceava.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatului Județean Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate - în total 9.800 kilograme - nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (transportul nu este înregistrat în aplicația ROAFM).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.
Mai nouă Mai veche