Cum a vândut Bogdan Pascari un Ferrari California pe care nu-l mai avea. Comunicatul procurorilor care au cerut arestarea afaceristului

Afaceristul Bogdan Pascari a folosit o factură falsă pentru vânzarea unui Ferrari California pe care nu-l mai avea.
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului Bogdan Vasile Pascari, cercetat pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută de art. 244 alin. (1) și (2) Cod Penal.

S-a reținut în actul de inculpare că în perioada 23 aprilie 2023 – 18 iulie 2023, inculpatul a indus-o în eroare pe persoana vătămată prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că îi va vinde persoanei vătămate un autoturism marca Ferrari California, deși inculpatul vânduse autoturismul unui terț de bună credință.

Pentru a realiza inducerea în eroare a persoanei vătămate, inculpatul a folosit o factură fiscală în cuprinsul căreia se atesta în mod nereal că emitentul, persoană juridică, are calitatea de proprietar al autoturismului și transferă dreptul de proprietate către persoana vătămată.

Ca urmare a manoperelor dolosive utilizate de inculpat, persoana vătămată a remis inculpatului suma de 85.000 euro, cu consecința producerii unui prejudiciu în patrimoniul persoanei vătămate.

Propunerea de arestare preventivă a fost admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei sectorului 1 București.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche