Afaceristul Bogdan Pascari a fost arestat preventiv pentru că ar fi vândut un autoturism Ferrari către două persoane diferite

Afaceristul sucevean Bogdan Pascari a fost arestat pentru 30 de zile într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. Decizia a fost luată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București. 

"Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București de arestare preventivă a inculpatului PASCARI BOGDAN VASILE în dosarul penal nr. 7698/P/2023. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpatului PASCARI BOGDAN VASILE pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.10.2023 până la data de 24.11.2023, inclusiv. În temeiul art.230 alin. (1) Cod procedură penală, dispune emiterea de urgenţă a mandatului de arestare preventivă şi comunicarea acestuia potrivit dispoziţiilor legale. (...) Cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare pentru cei prezenți și de la comunicare pentru cei absenți", se arată în minuta publicată pe portalul instanțelor.

Dosarul este diferit față de cel instrumentat de procurorii suceveni in care Bogdan Pascari a fost reținut pentru 24 de ore in luna august, fiind acuzat de opt infracțiuni de înșelăciune. Pascari era acuzat că a păcălit mai mulți clienți cu apartamentele din blocurile pe care le-a construit în cartierul Zamca din municipiul Suceava. 

Din informațiile pe care le deținem, în noul dosar Pascari este acuzat că a vândut același autoturism Ferrari către două persoane diferite. Dosarul a fost făcut la plângerea victimei, un cetățean francez, iar cercetările ar fi fost intermediate de Interpol. Prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 85.000 de euro.
Mai nouă Mai veche