Panică generală într-un oraș din Belgia din cauza unei mașini cu numere de Suceava

mașină Suceava în orașul Veurne Belgia
De mai mult timp, locuitorii din orașul Veurne din Belgia sunt contrariați de o mașină avariată și deteriorată care a fost abandonată în parcarea din spatele Muzeului Brutăriei din oraș. Mai ales că Volkswagenul Polo cu numere de înmatriculare românești a fost bandajat complet cu bandă de poliție, de opt zile.

Mașina a fost folosită pentru fapte infracțiuni? „Nu, mașina a fost pur și simplu abandonată și proprietarul este dispărut. Trebuie să lăsăm mașina acolo o vreme, dar am primit atât de multe sesizări încât am decis să atârnăm banda de poliție, pentru ca oamenii să vadă că știm despre asta”, au spus polițiștii citați de presa locală.

Mașina stă de câteva săptămâni în parcare, geamul din partea pasagerului a fost spart, iar sticla este încă în jurul mașinii. Interiorul este deosebit de murdar și dărăpănat. Scaunul șoferului este întins și înăuntru sunt niște saci de gunoi.

Cantitatea de excremente de păsări, frunze și ramuri de pe partea din față a mașinii indică faptul că mașina ar putea fi acolo de mult timp. Are numere de înmatriculare românești, de Suceava, și are o vignetă ecologică din Germania, pe parbriz.

Din cauza stării proaste a mașinii și a faptului că un geam lateral fusese spart, s-au răspândit zvonuri că mașina ar fi fost implicată într-o infracțiune. Iar când Polo-ul a fost bandajat complet cu bandă de poliție, zvonurile s-au amplificat.

„Dar am făcut asta în mod intenționat”, spune comisarul Jorik Debruyne, din zona de poliție Spoorkin. „Am primit atât de multe sesizări despre mașină, încât am vrut să indicăm că suntem la curent cu situația, prin aplicarea casetei de poliție și trimiterea mesajului de mutare a mașinii. Trebuie să aflăm și de ce a dispărut ca un nebun acel român”.

„În principiu, conform procedurii, trebuie să așteptăm șase luni și apoi mașina este transferată în proprietatea orașului”, explică el.

„Legislația s-a schimbat acum și mașina trebuie păstrată chiar și cinci ani în cazul în care apare proprietarul. Dar cu greu putem lăsa mașina parcată aici în tot acest timp. Vom mai aștepta acum câteva săptămâni și apoi vom căuta o soluție împreună cu municipalitatea”, încheie polițistul.
Mai nouă Mai veche