Racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost purtată într-un pelerinaj de două zile prin toate zonele județului

Racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost purtată într-un pelerinaj de două zile prin toate zonele județului
În zilele de 23 și 24 octombrie, credincioșii din protoieriile Suceava I, Suceava II, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni s‑au bucurat de binecuvântarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, ale cărui sfinte moaște au fost purtate în procesiune cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic.

Înainte ca racla cu sfintele moaște Sfântul Ioan cel Nou și icoana sa să plece în procesiune, a fost rostit un fragment din acatistul marelui mucenic. Slujba a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop‑vicar eparhial, împreună cu clerici de la Centrul eparhial Suceava.

Popas de rugăciune s‑a făcut, apoi, la Mănăstirea „Sfântul Ilie” (Șcheia), la Mihoveni, Costâna, Mănăstirea Părhăuți, Cajvana, Botoșana, Comănești, Humoreni, Cacica, Mănăstirea „Buna Vestire”, Mănăstirea Solca, Arbore, Milișăuți, Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuți, Spitalul Municipal Rădăuți, Mănăstirea Bogdana, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Laura, Straja, Sadău, Ulma, Mănăstirea Putna, Mănăstirea Sihăstria Putnei, Voitinel, Horodnic de Sus, Mănăstirea Marginea, Mănăstirea Sucevița, Mănăstirea Moldovița, Moldovița, Vama, Liceul Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc.

Sfântul Ioan a fost întâmpinat de fiecare dată cu flori și cu lumânări aprinse. Momente deosebite au fost Mănăstirea Bogdana și la Mănăstirea Sihăstria Putnei, unde a fost săvârșită slujba Acatistului Sfântului Ioan cel Nou.

La ceas de seară, racla cu moaştele Sfântului Ioan a ajuns la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, apoi a fost așezată în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, unde au fost săvârșite slujba Privegherii și Sfânta Liturghie.

Pe 24 octombrie, icoana și sfintele moaște ale Sfântului Ioan au fost purtate în procesiune la Vatra Dornei, Mănăstirea Gheorghițeni, Broșteni, Stulpicani, Doroteia, Frasin, Mănăstirea Voroneț, Catedrala din Gura Humorului, Mănăstirea Humor, Biserica „Sfinții Arhangheli” Gura Humorului, Berchișești, Cornu Luncii, Mălini, Slatina, Mănăstirea Slatina, Baia, Fântâna Mare, Mănăstirea Slătioara, Mănăstirea Sihăstria Râșcăi, Mănăstirea Râșca, Boroaia, Mănăstirea Cămârzani, Forăști, Valea Bourei, Dolheștii Mari, Preutești, Catedrala Fălticeni, Mănăstirea Buciumeni, Rădășeni, Mihăiești, Horodniceni, Moara, Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou”.

Seara odoarele sfinte au fost aşezate în paraclisul Catedralei Arhiepiscopale din Suceava, unde își așteaptă credincioșii cu pace și cu binecuvântări.

În toate locurile în care s‑a făcut popas, credincioșii au ieșit în întâmpinare cu flori și cu lumânări aprinse, iar la mănăstirile Cămârzani și Sihăstria Râșcăi a fost săvârșită Slujba Acatistului Sfântului Ioan cel Nou.
Mai nouă Mai veche