Transport ilegal de lemn depistat de polițiștii din Vama

Transport ilegal de lemn depistat de polițiștii din Vama
Luni, 9 octombrie 2023, în jurul orei 16.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Vama au oprit pentru control o autoutilitară Mercedes Benz față de care existau indicii că transportă material lemnos fără documente de proveniență.

La volanul autoutilitarei aparținând societății Trans Wood SRL a fost identificat un bărbat în vârstă de 34 de ani din Fundu Moldovei.

Polițiștii au procedat la verificarea legalității transportului de material lemnos în aplicația SUMAL, stabilindu-se că exista emis un avizul pentru volum de 10,679970 metri cubi.

Având în vedere cele menționate și datorită faptului că ar exista suspiciuni cu privire la cantitatea materialului lemnos transportat, autoutilitara a fost condusă la Depozitul de Bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama, unde s-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către șeful de depozit, în prezența conducătorului auto.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17,18 metri cubi, cu luarea în considerare a toleranțelor legale, astfel rezultând în plus cantitatea de 6,51 metri cubi lemn rotund rășinoase în valoare de 1.647 lei.
Mai nouă Mai veche