Un autocar cu peste 80 de turiști ucraineni s-a răsturnat la Hârșova. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Un autocar cu peste 80 de pasageri s-a răsturnat, luni seara, în zona Hârşova din judeţul Constanţa, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Primele informaţii arată că în autovehicul ar fi blocate cinci persoane. Echipajele de intervenţie au fost suplimentate, inclusiv cu unele din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost sesizaţi de producerea unui accident rutier în zona Hârşova, după ce un autocar cu 82 de pasageri s-a răsturnat. Cinci persoane ar fi blocate în interiorul autocarului.

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

Conform primelor informaţii, în autocar s-ar afla cetăţeni ucraineni. Evenimentul rutier a avut loc pe DN 2A, între Popas Mioriţa şi Ghindăreşti. Acolo s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie şi medicale.

UPDATE: Reprezentanţii ISU Dobrogea au precizat că la locul accidentului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, patru ambulanţe SMURD, două autospeciale de descarcerare şi două autospeciale pentru transport victime multiple din cadrul ISU Constanţa. Totodată, intervin şi şase ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

De asemenea, în sprijinul echipajelor din Constanţa se deplasează două echipaje SMURD B şi o autospecială de transport victime multiple de la ISU Ialomiţa, două echipaje SMURD B, o autospecială de transport victime multiple de la ISU Călăraşi şi o ambulanţă tot de la Călăraşi.
Mai nouă Mai veche