Urmărire pe drumul hoților dinspre Prelipca după un șofer care a încarcat să scape de polițiști, dar s-a izbit într-un gard din beton

În cursul zilei de luni, polițiștii au fost nevoiți să urmărească în trafic un autoturism al cărui șofer nu a oprit la semnalul regulamentar. Deși avea permis de conducere valabil și nu era băut sau sub influența substanțelor interzise, șoferul a ales să își pună în pericol viața pentru a încerca să scape de o răspundere contravețională generată de lipsa ITP și RCA.

La data de 16.10.2023 ora 20.05, polițiștii echipajului rutier din cadrul Biroului Rutier Suceava în timp ce acționau pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice pe strada Energeticianului din municipiul Suceava, au observat un autoturism care se deplasa dinspre localitatea Prelipca către municipiul Suceava, iar la vederea agenților de poliție, conducătorul autoturismului a efectuat manevra de întoarcere cu intenția de a se deplasa către localitatea Prelipca.
Agenții de poliție au pornit în urmărirea acestuia, cu autospeciala din dotare, utilizând semnalele luminoase concomitent cu cele acustice, moment în care conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele polițiștilor rutieri, mărind viteza de deplasare în încercarea de a scăpa. După o urmărire de aproximativ un kilometru, într-o curbă spre dreapta conducătorul autoturismului a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns pe cotrasens intrând în coliziune cu gardul de beton al unei societăți comerciale.
În urma impactului autoturismul s-a oprit iar conducătorul auto a ieșit singur din autoturism, fără a suferi leziuni.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 32 de ani din orașul Salcea, localitatea Prelipca, jud. Suceava, care a declarat verbal că nu a suferit vătămări corporale. La fața locului, polițiștii au solicitat totuși un echipaj SAJ pentru evaluare medicală, conducătorul auto refuzând transportul la o unitate spitalicească.
Șoferul de 32 de ani a fost testat alcoolscopic rezutatul fiind negativ și de asemenea a fost testat cu aparatul drugtest privind consumul de substanțe interzise, rezultatul fiind negativ.
În urma verificării documentelor autoturismului s-a constatat că acesta figura cu asigurarea RCA expirată și I.T.P. expirat.
Șoferul, a fost sancționat contravențional pentru neoprire la semnalul polițiștilor rutieri, neadaptarea vitezei la condițiile de drum cu producerea unui accident de circulație soldat doar cu pagube materiale, lipsa I.T.P, și lipsa R.C.A, cu amenzi în valoare de 2.850 lei. De asemenea, s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice și s-a procedat la ridicarea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare și imobilizarea vehiculului.


Doi șoferi care au consumat alcool și au condus pe drumurile publice, reținuți pentru 24 de ore 

Polițiștii au continuat cercetările privind un eveniment rutier din data de 12.10.2023, când în jurul orei 09:30 un bărbat a condus tractorul pe raza satului Lămășeni, com. Rădășeni, jud. Suceava, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în șanțul de beton din partea dreaptă a drumului, având în vedere direcția sa de deplasare.
La data de 16.10.2023 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de șofer, urmând ca acesta să fie cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.
Totodată, s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 și a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava, urmând ca Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni să dispună procedural.


Totodat, au fost continuate cercetările privind accidentul mortal de motocicletă din data de 14 octombrie 2023.
La 14.10.2023, în jurul orei 00.30, un tânăr de 23 ani, din com. Mălini, în timp ce conducea motocicleta având ca pasager pe un bărbat de 25 ani, din com. Mălini, pe raza satului Poiana Mărului, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un cap de pod, rezultând decesul pasagerului.
Conducătorul motocicletei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat și nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie sau subcategorie de autovehicule.
La data de 16.10.2023 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de bărbatul de 23 de ani, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită art. 192 alin. 1 și 2 C.Pen. și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. 1 C. Pen. și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. 1 C. Pen. toate cu aplicarea art. 38 alin. 2 C. Pen.
Totodată, față de bărbatul de 23 de ani s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore și a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche