VIDEO Cum s-a produs accidentul mortal de la Dumbrăveni. Concluziile anchetatorilor

Cum s-a produs accidentul mortal de la Dumbrăveni. Concluziile poliției
La data de 30 septembrie 2023, la ora 22:10, lucrători din cadrul Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene, au fost sesizați de către ofițerul de serviciu din cadrul Poliției Municipiului Suceava cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 29, în urma producerii căruia a rezultat decesul unei persoane și vătămarea corporală gravă a altei persoane.

În urma cercetărilor s-a constatat că la ora 22:04, Denis Mihai Dragu, în vârstă de 18 de ani, din județul Botoșani, în timp ce se conducea motocicleta Yamaha pe DN 29, județul Suceava, din direcția Salcea către Dumbrăveni, transportând-o pe pasagera Patricia Dorina H., în vârstă de 17 ani, pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul asupra direcței de mers într-o curbă la dreapta semnalizată corespunzător prin marcaje și indicatoare rutiere, părăsind suprafața carosabilă.

În urma părăsirii suprafeței carosabile, motocicleta a rulat pe terenul agricol din proximatatea drumului național, fiind ulterior proiectați într-un lan de porumb aflat la o distanță de 70 metri de locul părăsirii suprafeței carosabile.

Urmare a producerii evenimentului rutier a rezultat decesul lui Denis Mihai Dragu și rănirea gravă a pasagerei, care a fost transportată de urgență la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou“ Suceava.

În urma verificărilor efectuate în evidențele bazelor de date s-a stabilit faptul că tânărul nu deținea un permis de conducere, iar motocicleta figura cu ITP expirat și cu lipsă poliță RCA.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Mai nouă Mai veche