VIDEO Lungu explică de ce nu poate ajuta Foresta: „Clim a luat 900.000 de lei și trebuie să aducă justificările”

Lungu explică de ce nu poate ajuta Foresta: „Clim a luat 900.000 de lei și trebuie să aducă justificările”
Primarul Ion Lungu a explicat de ce nu poate ajuta clubul Foresta Suceava, care se află în pragul falimentului din cauza lipsei banilor. Lungu a arătat că primăria nu poate transfera noi fonduri către club atât timp cât fosta conducere, formată din președintele Gabriel Clim și antrenorul Dorin Goian, nu va aduce documente prin care să justifice pe ce a fost cheltuită suma de 900.000 de lei alocată echipei în prima jumătate a anului. 

„Echipa a mers destul de bine. Sunt șanse să ne batem să revenim în Liga a II-a. Nu am mai avut nicio discuție cu nimeni de acolo de când au fost acele discuții că vine X, că vine Y. Nu m-a mai contactat nimeni. Dar într-o zi cred că lucrurile crapă, pe românește, dacă nu îi mai finanțează nimeni se întâmplă ceva.

Fac un apel la cei care au luat banii, domnul Clim, care a luat cei 900.000 de lei, să aducă justificările. Pentru că dacă nu aduc justificările nu avem cum să dăm banii la Foresta. Dacă nu aduc justificările periclităm situația și la anul. Domnul Clim este cel care a luat cei 900.000 de lei și trebuie să aducă justificările pentru ei. Atât timp cât nu sunt aduse justificările nu putem ajuta echipa de fotbal”
, a spus Ion Lungu. 

Pe de altă parte, Lungu a precizat că va încerca să acționeze ca un mediator pentru a se evita desființarea clubului Foresta. 

„Voi încerca, deși îmi vine foarte greu, dar până la urmă acesta este și rolul meu de mediator, să am o discuție, să încercăm cât de cât să aplatizăm acolo tensiunile, să găsim o soluție să mergem cu Foresta înainte și ținta să rămână aceeași: revenirea în Liga a II-a. Nu pentru mine, ci pentru oraș, pentru iubitorii de fotbal”, a mai spus Lungu.


Foresta Suceava se află la un pas de desființare după ce a rămas fără bani, în contextul unui conflict între fosta conducere executivă, formată din Gabriel Clim și Dorin Goian, și membrii Consiliului Director: Ion Lozovan, Mihai Ungurian și Andrei Ciutac.

După șapte etape din ediția 2023/2024 a campionatului Ligii a III-a, Foresta Suceava ocupă locul al doilea în Seria I, cu 14 puncte, la un punct distanță de liderul CSM Bacău.

Mai nouă Mai veche