Abia eliberat din închisoare, un sucevean a spart o casă de unde a furat ceasuri și bijuterii

Ieșit din închisoare de nouă zile, un sucevean a spart o casă de unde a furat ceasuri și bijuterii
Un sucevean care şi-a petrecut ultimii patru ani în penitenciar, în urma unei condamnări pentru furt, a ajuns din nou în arest, tot într-un dosar de furt, faptă comisă la nouă zile de la liberare. El e suspectat că a spart casa unei femei, de unde a furat ceasuri şi bijuterii în valoare de 2000 de euro, prejudiciul fiind recuperat.

Un bărbat abia ieşit din închisoare a intrat din nou în atenţia poliţiştilor, fiind suspectat că a furat dintr-o locuinţă, în care a intrat după ce a spart un geam. Furtul a avut loc în noaptea de 24 spre 25 octombrie, în comuna Frătăuţii Noi, zona Vuliva, judeţul Suceava, fiind anunţat la Poliţie de către proprietara casei în 25 octombrie.

„În urma cercetărilor desfăşurate, a întocmirii unui cerc de suspecţi şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit identitatea persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv un bărbat din comuna Frătăuţii Noi, judeţul Suceava. Întrucât bărbatul este recidivist pentru comiterea unor infracţiuni de furt calificat, fiind eliberat din penitenciar la data de 16.10.2023 după executarea unei condamnări de 4 ani de închisoare, prin ordonanţa organului de cercetare penală al poliţiei judiciare, s-a dispus reţinerea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 24 de ore”, informează IPJ Suceava.

Conform sursei citate, „având în vedere conduita şi perseverenţa infracţională, prin referatul organului de cercetare penală al poliţiei judiciare, s-a propus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acesta pentru infracţiunea de ”furt calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. (1), art. 229 alin. (1) lit. b), d) şi e) şi alin. 2 lit. b) din Codul Penal cu aplicarea art. 41 din Codul penal şi luarea măsurii arestării preventive”.

Încă de la începutul anchetei, poliţiştii au reuşit să recupereze bunurile pe care suspectul le-a sustras, fiind vorba despre ceasuri şi bijuterii în valoare de 2000 de euro, care au fost returnate proprietarei.
Mai nouă Mai veche