Avertizare meteorologică de intensificări ale vântului și ninsori viscolite

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meterologică de intensificări ale vântului și ninsori viscolite, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, în Carpații Orientali, sunt prognozate intensificări susținute ale vântului și viscol.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte

{inAds}
În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60...80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55...75 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40...50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.


COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 23 noiembrie, ora 22:00 - 24 noiembrie, ora 10:00
Fenomene vizate:intensificări susținute ale vântului, viscol

În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110...130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m.
Mai nouă Mai veche