Beat și fără permis, un tânăr s-a izbit cu mașina într-un gard din Botoș. A fost reținut în arestul IPJ Suceava

Beat și fără permis, un tânăr s-a izbit cu mașina într-un gard din Botoș. A fost reținut în arestul IPJ Suceava
Duminică, 19 noiembrie 2023, la ora 15.00, echipajul de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Vatra Dornei, care se afla în serviciul de patrulare în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a constatat că pe DN 18, pe raza comunei Ciocănești, satul Botoș, un autoturism Volkswagen Polo a acroșat și a distrus un gard.

Lângă autoturism se aflau Ionel H. și Ștefănel C., care au precizat că autoturismul îi aparține lui Ștefănel C., de 19 ani, din comuna Ciocănești, însă a fost încredințat de către proprietar, pentru a-l conduce, lui Ionel H., de 20 de ani, care era la volan în momentul producerii accidentului.

{inAds}
În urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat faptul că Ionel nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

Acesta a fost testat atât cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, cât și cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind negativ.

Ștefănel C. a declarat că i-a încredințat autoturismul lui Ionel H., spre a fi condus, deși știa faptul că acesta din urmă nu posedă permis de conducere. Șoferul autoturismului a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei în vederea prelevării de probe biologice. În urma accidentului nu au rezultat victime omenești.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile „conducere fără permis”, „conducere sub influența alcoolului” și „încredințarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane care nu posedă permis”.

Față de Ionel H. a fost dispusă măsura rețierii pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche