Urmărire prin parcarea Shopping City după un șofer beat care a provocat o tamponare și a luat-o la fugă printre mașini, dar a fost imobilizat de polițiști

Urmărire prin parcarea Shopping City după un șofer beat care a provocat o tamponare și a luat-o la fugă printre mașini, dar a fost imobilizat de polițiști
La 19 noiembrie 2023, în jurul orei 10.00, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin 112, de către Costică T., de 56 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că în parcarea Shopping City, în zona stației peco, a avut loc o tamponare, iar conducătorul auto vinovat ar fi sub influența băuturilor alcoolice și încearcă să plece de la fața locului.

La fața locului s-a deplasat patrula din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, care a observat o persoană de sex bărbătesc care alerga din direcția Shopping City înspre InterConti, unde persoana în cauză a fost interceptată și imobilizată de polițiști. După declinarea calității, a fost identificat Alexandru M., de 36 de ani, din municipiul Suceava.

{inAds}
Din discurțiile purtate cu apelantul, a rezultat faptul că persoana imobilizată de către organele de poliție se afla la volanul autoturismului Volkswagen Touran, acesta a acroșat în parcarea Shopping City autoturismul condus de către apelant, după care a părăsit locul faptei alergând spre InterConti.

La fața locului s-a prezentat un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava în vederea testării tânărului, dar acesta nu a putut finaliza testul cu aparatul etilometru și nu a dorit să fie testat cu aparatul drugtest, exprimându-și dorința să fie condus la UPU Suceava în vederea prelevării de mostre biologice, respectiv de sânge și urină.

La UPU i-au fost recoltate două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și o probă de sânge și una de urină în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în corp. Persoana în cauză a fost condusă la sediul Secției de Poliție Burdujeni pentru întocmirea documentelor și continuarea cercetărilor, acesta fiind sancționat contravențional conform Regulamentului de aplicare al OUG 195/2022 întrucât nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche