Cele șase reguli ale pompierilor suceveni pentru circulația pe timp de iarnă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a transmis un set de recomandări pentru conducătorii auto cu privire la circulația în condiții de iarnă, pe carosabil acoperit cu zăpadă.

Având în vedere precipitațiile preconizate pentru viitoarea perioadă, ISU Suceava reamintește următoarele măsuri preventive:
  1. Evitaţi pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică; dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;
  2. Asiguraţi-vă că sistemul de încălzire al autoturismului dumneavoastră funcţionează eficient;
  3. Urmăriţi cu atenţie, la posturile radio/tv, buletinele meteorologice şi recomandările furnizate de autorităţile centrale şi locale;
  4. Este recomandat să vă porniți la drum cu rezervorul de combustibil plin;
  5. Păstraţi-vă în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile;
  6. Echipaţi-vă corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

„Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Bucovina' al județului Suceava sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență”, a transmis ISU Suceava.
Mai nouă Mai veche