Primarul comunei Sucevița, condamnat definitiv pentru că a condus mașina instituției în stare de ebrietate

Primarul comunei Sucevița, Ioan Dorin Pînzar
Primarul comunei Sucevița, Ioan Dorin Pînzar, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare după ce a fost depistat la volan sub influența bătuturilor alcoolice.

Fapta a fost săvârșită la 17 februarie 2022, la ora 03:30, pe DN 17A. Aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan al Primăriei Sucevița, primarul a fost oprit în trafic de polițiști chiar în fața sediului administrației locale și a fost testat cu apratul etilotest. 

{inAds}
Rezultatul a fost de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior la proba biologică s-a constatat că alcoolemia primarului era de 2,29 g/l alcool pur în sânge.

Joi, magistrații Curții de Apel l-au condamnat pe primar la un an de închisoare cu suspendare după ce în cazul său Judecătoria Rădăuți pronunțase doar o sentință de condamnare cu amendă penală. De asemenea, primarul va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

„Condamnă pe inculpatul Pînzar Dorin Ioan la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (...). 
Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată inculpatului Pînzar Dorin Ioan pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani ce se calculează de la data pronunţării prezentei decizii (...).
Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Marginea sau la Primăria Moldoviţa (instituţia în care urmează a se presta munca urmând a fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Suceava)”, se arată în sentința Curții de Apel Suceava.
Mai nouă Mai veche