Un bărbat din Frumosu s-a dus cu mașina la piață deși nu deține permis de conducere, dar a fost oprit de polițiști în trafic și i-au întocmit dosar penal

Un bărbat din Frumosu s-a dus cu mașina la piață deși nu deține permis de conducere, dar a fost oprit de polițiști în trafic și i-au întocmit dosar penal
Duminică, 5 noiembrie 2023, în jurul orei 11:15, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Vama, în timp ce executau controlul traficului rutier, aflându-se în punct fix la intersecția DN 17A cu DJ 176 Vatra Moldoviței, au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru autoturismul Opel Astra care se deplasa din direcția Moldovița către Frumosu.

La volan a fost identificat Petru H., de 56 de ani, din comuna Frumosu. Acesta a precizat faptul că certificatul de înmatriculare aparținând autoturismului în cauză se află la domiciliu și fiind întrebat despre permisul de conducere, a relatat faptul că nu are permis de conducere pentru nicio categorie.

{inAds}    

În continuare, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale poliției, ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar inspecția tehnică periodică pentru autoturismul marca Opel Astra este valabilă.

Conducătorul auto a declarat faptul că în jurul orei 09:00 s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală la piața organizată pe raza comunei Moldovița, de unde a achiziționat două anvelope pentru un vehicul. Bărbatul a recunoscut că a condus autoturismul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie.

Polițișyii au procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost aplicată sancțiune contravențională în sumă de 870 lei, pentru că nu a respectat obligația de a avea asupra sa documentele autoturismului (certificatul de înmatriculare). A fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche