Bărbat care traversa pe lângă trecerea de pietoni, accidentat de o mașină, la Preutești

Bărbat care traversa pe lângă trecerea de pietoni, accidentat de o mașină, la Preutești
Duminicăă, 5 noiembrie 2023, la ora 22:29, conducătorul auto Gheorghe Lucian D., de 19 ani, din comuna Preutești, satul Basarabi, județul Suceava, în timp ce conducea autotutilitara Mercedes Benz pe DJ 208, în dreptul căminului cultural al comunei Preutești, din direcția Dolhești către Făliceni, l-a acroșat pe Benone M., care era angajat în traversare în zona trecerii pentru pietoni, din partea dreaptă spre stânga, având în vedere direcția de deplasare a autoutilitarei.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Fălticeni și ulterior transferat la Spitalul Județean Suceava, unde i-a fost stabilit diagnosticul „contuzionat ușor prin accident rutier, halenă etanolică”.

{inAds}  

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând a i se preleva o probă de sânge la Spitalul Municipal Fălticeni.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto care nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat în traversare pe trecerea pentru pietoni.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche