Valentin Popa, printre cei mai hapsâni rectori din țară. Ce salariu și-a făcut șeful USV

Valentin Popa, printre cei mai hapsâni rectori din țară. Ce salariu și-a făcut șeful USV
Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa, este oficial unul dintre cei mai hapsâni rectori din țară, conform unei analize realizate de ziarul Libertatea

Jurnaliștii Libertatea au analizat veniturile din 2022 ale rectorilor de la 25 de universități din România, aflate în topul publicației Times Higher Education în acest an. Doar două universități din țara noastră se mai regăsesc printre primele 1.000 de instituții la nivel mondial – Academia de Studii Economice și Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din Capitală, aflate între pozițiile 800 și 1000. 

Rezultatele analizei relevă că salariul mediu lunar al celor 25 de rectori este de 25.960 de lei, aproape șapte salarii medii din 2022. Diferența dintre cel mai mare și cel mai mic salariu de rector este de peste 33.000 de lei.

Cu venituri lunare de aproape 40.000 de lei doar de la USV, rectorul Valentin Popa se află pe locul al patrulea în țară, după Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București, Puiu Georgescu, rectorul Universității Galați, și Ioan Abrudan, rectorul Universității Brașov. 

Aflat la al treilea mandat de rector, Valentin Popa urmărește obținerea celui de-al patrulea mandat la alegerile care vor avea loc la începutul anului viitor. Valentin Popa a fost ministru al Educației pentru câteva luni în guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă.
Mai nouă Mai veche