VIDEO Amendă de 100.000 de lei pentru detonări ilegale în cariera Măgura din Pojorâta

VIDEO Amendă de 100.000 de lei pentru detonări ilegale în cariera Măgura din Pojorâta
Societatea Construcții Feroviare Iași a fost sancționată cu amendă de 100.000 de lei de Garda de Mediu Suceava pentru nerespectarea legislației în activitățile de detonare a pietrei în cariera Măgura din localitatea Pojorâta.

„În perioada 30-31 octombrie 2023, SC Construcții Feroviare SA Iași, prin intermediul unei societăți din Iași, a executat lucrări de exploatare a pietrei la cariera „Măgura” din localitatea Pojorîta. În data de 31 octombrie 2023, piatra a fost dislocată cu ajutorul explozibilului, fapt care a condus la poluarea zonei prin antrenarea de pulberi în suspensie și a creat disconfort vecinătăților.

Întrucât societatea a executat aceste lucrări fără respectarea tehnologiei de exploatare prevăzută în autorizația de mediu, Comisariatul Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu a aplicat societății respective o amendă în valoare de 100.000 lei, conform OUG 195/ 2005.

Totodată, comisarii GNM – CJ Suceava vor notifica Agenția pentru Protecția Mediului Suceava privind nerespectarea condițiilor din actele de reglementare”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Mai nouă Mai veche