VIDEO Două camioane confiscate de la afaceristul Ilie Negură din Frumosu

VIDEO Două camioane confiscate de la gateristul Ilie Negură din comuna Frumosu, județul Suceava
La data de 03 noiembrie 2023, polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol – IPJ Suceava au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos, desfășurând totodată activități de cercetare penală în dosarele la regimul silvic aflate în lucru.

Totodată, polițiștii au confiscat încă două vehicule de mare tonaj utilizate la transportul a peste 10 metri cubi material lemnos cu încălcarea legislației în domeniu fiind întocmit și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoţite de documentele specifice de transport, prev. de art. 68 alin. 21 din Legea nr. 46/2008 (Codul Silvic).

{inAds}

Astfel, polițiștii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, fiind în continuarea cercetărilor în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea de către administratorul unei societăți comerciale a infracțiunilor de „transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnose, în volum de peste 10 mc, neînsoțit de documente specifice de transport” faptă prev. si ped. de art. 68, alin. 2^1 din Legea 46/2008 Cod Silvic, și complicitate la „furt de arbori” faptă prev. și ped. de art. 48, alin. (1) din Cod Penal raportat la art. 109, alin. (11) lit. c) din Legea 46/2008 Cod Silvic, în urma probatoriului administrat au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două autoutilitare folosite la săvârșirea infracțiunilor în domeniul silvic.


S-a procedat la identificarea celor două autoutilitare folosite la săvârșirea infracțiunilor, în depozitul societății din localitatea Deia, jud. Suceava, ocazie cu care i s-a adus la cunoștintă administratorului, că s-a dispus instituirea sechestrului asigurator în vederea confiscării celor două autoutilitare și faptul că are obligația de a preda autoutilitarele pentru a fi ridicate și transportate la spațiul de depozitare al IPJ Suceava special amenajat în localitatea Stroiești, județul Suceava.

Polițiștii au dispus aplicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra celor două autoutilitare in valoare totală de peste 50.000 euro, acestea fiind conduse și depuse la spațiul de depozitare autoturisme, până la finalizarea cercetărilor, când va fi propusă măsura confiscării conform prevederilor Legii 46/2008 Cod Silvic.
Mai nouă Mai veche