VIDEO Camion confiscat și dosar penal după o sesizare făcută de Străjerii Pădurilor

VIDEO Camion confiscat și dosar penal după o sesizare făcută de Străjerii Pădurilor
Un camion al firmei SC Transilis Forest SRL Mălini a fost confiscat și un dosar penal a fost întocmit de polițiștii suceveni după o sesizare făcută de Dani Ghinghiloschi și Mihai Ghinghiloschi, membri ai grupului de activiști Străjerii Pădurilor. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 31 de metri cubi de bușteni transportată ilegal.

Camionul a fost observat de ce doi, miercuri seară, în parcarea Egger Rădăuți și când l-au verificat pe portalul Inspectorul Pădurii au constatat că pentru tranport exista emis un aviz, dar nu avea poze încărcate în sistemul Sumal. Avizul era emis de la ora 17:11, într-o pădure de lângă municipiul Roman, județul Neamț, dar în sistem nu figura că transportul ar fi fost început.

{inAds}
Situația a fost sesizată prin apel la 112, iar reprezentantul Ministerului Mediului a comunicat reclamanților că în sistemul Sumal transportul figura că ar fi fost început la ora 21:05, când camionul se afla deja în parcarea Egger Rădăuți.

Camionul a fost condus la Ocolul Silvic Marginea, unde a fost predat în custodie până joi, când reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava au inventariat material lemnos, iar apoi polițiștii au întocmit dosar penal săvârșirea infracțiunii de transport de peste 10 metri cubi de lemn fără acte.

Camionul a fost confiscat și joi seară a fost escortat către parcarea din apropiere de Stroiești unde sunt depozitate autovehiculele indisponibilizate de către IPJ Suceava.


Mai nouă Mai veche