VIDEO În acte croissante, în camion țigări. Șofer ucrainean arestat preventiv pentru tentativă de contrabandă prin Vama Siret

În acte croissante, în camion țigări. Șofer ucrainean arestat preventiv pentru tentativă de contrabandă prin Vama Siret
Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Siret împreună cu lucrătorii vamali au descoperit 147.500 pachete de țigări de proveniență duty free, ascunse într-un automarfar care transporta colete cu croissante.

În data de 18 noiembrie 2023, în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Viktor Strynadko, în vârstă de 64 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă, înmatriculat în Ucraina.

{inAds}
Din primele verificări s-a constatat faptul că șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, croissante din Ucraina.

În baza analizei de risc specifice, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra mijloacului de transport, deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, au fost descoperite, disimulate în vederea sustragerii de la controlul vamal, mai multe baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, după paleții cu croissante.


În urma activităţii de inventariere a ţigărilor a rezultat cantitatea de 147.500 de pachete cu ţigări, de proveniență duty free, în valoare de peste 1.450.000 lei (295.000 euro) dacă acestea ar fi fost comercializate pe piață.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar automarfarul, în valoare de 107.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și folosirea de acte nereale.

Polițiștii de frontieră cu statutul de poliție judiciară din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore față de cetățeanul ucrainean Viktor Strynadko, fiind dus în arestul IPJ Suceava. Acesta a fost prezentat de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi al Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Rădăuți a admis propunerea procurorului și a dispus arestarea preventivă a cetățeanului ucrainean pe o perioadă de 30 de zile.
Mai nouă Mai veche