VIDEO Mănăstirea românească Bănceni din regiunea Cernăuți, asaltată de militari și ofițeri de securitate ucraineani

Mănăstirea românească Bănceni din regiunea Cernăuți, asaltată de militari și ofițeri de securitate ucraineani
Forțele de securitate ucrainene au încercuit joi, 9 noiembrie Mănăstirea Banceni din regiunea Cernăuți, încercând să intre pe teritoriul așezământului monahal românesc pentru a „verifica documentele și oamenii”, scrie Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi din Ucraina. 

Conform sursei citate, forțele de ordine, însoțite de zeci de militari înarmați au încercuit teritoriul Mănăstirii Banceni din regiunea Cernăuți. Potrivit reprezentanților bisericii, autoritățile au cerut să fie lăsate să intre pe teritoriul mănăstirii pentru a „verifica documentele mănăstirii și a identifica persoanele aflate acolo”.

{inAds}
Strana.ua scrie că preoții și credincioșii nu au lăsat organele de drept să intre pe teritoriul locașului, deoarece ele nu au indicat motivele vizitei și nu au prezentat documente care să le ateste dreptul de a inspecta biserica.

Potrivit mitropolitului Longhin Jar, la mănăstire au venit reprezentanți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și militari. El a mai adăugat că are zece fii care luptă pe front, dintre care patru au fost răniți.


Pe canalul de Youtube al mănăstirii au fost publicate mai multe imagini video cu acest incident.

Autoritățile deocamdată nu au făcut niciun comentariu oficial cu privire la situația de la Mănăstirea românească Bănceni.
Mai nouă Mai veche