Accident provocat de un taximetrist pirat, la intrare în Gura Humorului

La data de 27 decembrie 2023, în jurul orelor 08:10, Costel B., de 66 de ani, din comuna Capu Câmpului, județul Suceava, în timp de conducea autoturismul Opel Zafira pe DJ 177C, către Gura Humorului, în momentul în care a ajuns la intersecția cu DN 17 nu a oprit pentru a acorda prioritate de trecere autovehiculelor care circulau pe DN 17 și a intrat în coliziune cu un autoturism Volkswagen Golf, la volanul căreia se afla Valentina M., de 36 de ani, din orașul Gura Humorului, care circula din direcția Gura Humorului către Suceava.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 49 de ani, din Capu Câmpului, pasager în autoturismul Opel Zafira pe a doua bancheta stânga spate, care a fost consultată de echipajul SAJ - substația Gura Humorului, sosit la fața locului, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul „contuzionat ușor prin accident rutier, palgă contuză torace”.

Conducătoarea autoturismului Volkswagen Golf a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului Opel Zafira nu a putut fi testat cu aparatul etilometru, acuzând dureri în zona pieptului, fiindu-le recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
{inAds}
Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul autoturismului Opel Zafira, care nu a acordat prioritate de trecere unui vehicul care circula pe drumul prioritar și care avea acest drept.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

S-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului autoturismului Opel Zafira și reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare întrucât cel în cauză desfășura activități de taximetrie fără a avea documentele necesare.
Mai nouă Mai veche