Buletin de presă, 1 decembrie 2023 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 30.11.2023, ora 11:18 Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza orașului Cajvana a avut loc un accident rutier.
S-a stabilit faptul că un bărbat a condus autoturismul pe DJ 178 pe raza orașului Cajvana, iar la un moment dat, a fost lovit în partea din spate de către un alt autoturism. În urma impactului a rezultat vătămarea ușoară a primului șofer, care a suferit leziuni ușoare.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin.2 raportat la art. 194 alin.1 lit. b din Codul Penal.

{inAds}
Dosar penal la regimuo rutier – Nu consumați alcool la volan!

La data de 30.11.2023, în jurul orei 17:20, un bărbat din com./sat Volovăț a condus autoturismul pe DJ209K, pe raza comunei Volovăț, jud. Suceava, din direcția municipiului Rădăuți către satul Burla, a pierdut controlul asupra direcției de mers, oprindu-se în șanțul de pe partea stângă a sensului său de mers. În urma evenimentului nu au rezultat victime omenești, șoferul fiind singur în autoturism.
Conducătorul autoturismului a fost identificat la fața locului și întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fapt pentru care acesta și-a dat consimțământul, după care a fost condus la Sediul Poliției Rădăuți, în vederea întocmirii actelor procedurale.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. 1, din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche