Buletin de presă, 14 decembrie 2023 - IPJ Suceava

Transporturi de material lemnos confiscate de polițiști în cadrul Acțiunii Scutul Pădurii

La data de 13.12.2023, ora 16.25, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități pe linie silvică, pe raza comunei Bilca, județul Suceava au oprit pentru control autoutilitara condusă pe DJ 178 C, de către un bărbat domiciliat în comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, care transporta cherestea rășinoase. S-a stabilit faptul că șoferul nu posedă aviz de însoțire a materialului lemnos motiv pentru care transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic pentru inventarierea lemnului. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că șoferul a transportat cantitatea totală de 4,83 m.c. cherestea rășinoase molid în valoare de 4.467 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Pe parcursul desfășurării activității în comuna Putna, la ora 16.40, a mai fost oprită pentru control autoutilitara condusă pe DN 2 H de către un bărbat domiciliat în comuna Putna, județul Suceava, care transporta lemn foc fag, transportul fiind însoțit de aviz de însoțire pentru cantitatea de 6,85 m.c. Existând suspiciuni cu privire la cantitatea de lemn, transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna unde în urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că susnumitul a transportat în plus față de avizul de însoțire, cantitatea de 2.06 m.c. lemn foc fag în valoare de 486 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei conform prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


La data de 13.12.2023, ora 20:40, acționând în cadrul Planului de Acţiune Scutul Pădurii, lucrătorii din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei au oprit pe DJ 174-Dorna Arini din comuna Dorna Arini, autoutilitara ce tracta o semiremorcă, care efectuau transport de material lemnos.
Ansamblul de vehicule era condus în momentul opririi de către un bărbat din comuna Șaru Dornei, județul Suceava.
Ansamblul de vehicule a fost verificat în aplicația SUMAL 2.0, ocazie cu care s-a stabilit faptul că deține avizul de însoțire cu un volum de 31,91 mc lemn rășinoase, 202 de bucăți.
Constatând că numărul bucăților de material lemnos transportat nu corespunde cu numărul consemnat în documentele de însoțire, s-a solicitat sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul O.S. Vatra Dornei, ocazie cu care ansamblul de vehicule a fost condus la Depozitul din comuna Dorna Arini.
În urma efectuării cubajului s-a constatat faptul că materialul lemnos transportat de către ansamblul de vehicule, conține o cantitate de 34,93 mc lemn rotund rășinoase față de cantitatea de 31,91 mc lemn rotund rășinoase din documentele de însoțire, rezultând o cantitate suplimentară de 2,38 mc lemn rotund rășinoase, în valoare de 602 lei.
În conformitate cu prevederile at. 19 alin. 1 lit. b pct. 1 din Legea 171/2010 modificată, s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 1.000 lei, precum și confiscarea diferenței de material lemnos.


Mandate puse în executare de polițiști

La data de 13.12.2023, Judecătoria Rădăuți, a înaintat către Poliția orașului Vicovu de Sus, Mandatul de Executare a Pedepsei cu Închisoarea privind pe un bărbat de 32 ani, cu domiciliul în orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava, care a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prev. și ped. de art.337 alin.(1) din Codul penal.
De asemenea, instanța a reținut faptul că pe rsoana condamnată a refuzat să dea curs măsurilor și obligațiilor ce au fost dispuse prin Sentința penală, dată în dosarul Judecătoriei Rădăuți.
La nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus s-a constituit o echipă operativă iar persoana urmărită a fost depistată la domiciliu.
Bărbatul a luat la cunoștință despre mandatul de executare a pedepsei și a refuzat să se supună executării, devenind agresiv, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea și încătușarea forțată a acestuia.
La nivelul subunității a fost constituită o echipă operativă care a transportat și depus persoana condamnată la Penitenciarul Botoșani.


La data de 13.12.2023, la nivelul Poliției Orașului Siret s-a primit spre executare Mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Rădăuți pe numele unui bărbat de 31 ani, domiciliat în comuna Bălcăuți, sat Bălcăuți, condamnat la 3 ani închisoare în regim penitenciar pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului , conducere a unui autovehicul fără permis de conducere fapte prev. și ped. de art. 336 alin. 1 și art. 335 alin. 1 din Codul Penal ,cu aplicarea art. 396 alin.10 din Cod Procedură Penală și art.41 alin.1 raportat la art.43 alin.1 din Codul Penal.
Lucrătorii Secției de Poliție Rurală 13 Bălcăuți au procedat la căutarea condamnatului, acesta fiind identificat pe raza municipiului Rădăuți de unde a fost preluat de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 13 Bălcăuți, fiind depus în penitenciar.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 13.12.2023, în jurul orei 14:30 un bărbat de 59 ani din orașul Gura Humorului, jud. Suceava, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Sucevei din mun. Fălticeni, pe direcția de deplasare Fălticeni-Suceava, a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu autovehiculul condus de către o femeie.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii, conducătoarea auto, care a fost transportată la Spitalul Municipal Fălticeni, fără a rămâne internată.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-se și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2 și 3.
Mai nouă Mai veche