Buletin de presă, 2 decembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 2 decembrie 2023 - IPJ Suceava
Un nou ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști. Prevenirea violenței în familie – Prioritate a polițiștilor suceveni.

La data de 01.12.2023, ora 09.20, polițiștii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Şcheia au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat despre faptul că fiica lui este agresată fizic de către soţul ei la locuinţa lor din com./sat Ciprian Porumbescu, jud. Suceava.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că la data de 01.12.2023, în jurul orei 05:00, soţii se aflau la locuinţa lor din com./sat Ciprian Porumbescu, jud. Suceava, moment în care între cei doi a avut loc un conflict verbal.
Între cei doi soţi a avut loc un schimb de replici, moment în care bărbatul a agresat-o pe soția sa. În urma agresiunii, persoana vătămată nu a suferit leziuni fizice la vedere şi nu a necesitat acordarea de îngrijiri medicale.
În continuare s-a procedat la întocmirea formularului de evaluarea a riscului, ocazie cu care s-a constatat faptul că există risc iminent cu privire la viata şi integritatea corporală a victimei, motiv pentru a fost emis ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, cu obligaţia soțului de a păstra o distanţă de 50 de metri faţă de soția sa.
S-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie„ faptă prev. de art. 199 alin. 1 Cod penal rap la art. 193 alin. 1 Cod penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști - NU consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 01.12.2023, în jurul orei 16:53, un bărbat în vârstă de 48 ani, din sat/com. Dumbrăveni, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DN29, pe raza loc. Plopeni, jud. Suceava, din direcția Suceava către Dumbrăveni, a surprins și accidentat pe un bărbat în vârstă de 75 ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pietonul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.


La data de 01.12.2023, ora 19:25, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, au fost sesizați telefonic de către personalul medical din cadrul Spitalului orășenesc Gura Humorului, cu privire la faptul că a fost adusă de ambulanță, o persoană băută ce prezintă leziuni la nivelul feței.
La fața locului s-a deplasat echipajul de poliție, care în urma verificărilor efectuate a constatat că persoana în cauză este un bărbat din comuna Mănăstirea Humorului, sat Poiana Micului, jud. Suceava, aflat în vădită stare de ebrietate.
Bărbatul a declarat faptul că, în jurul orei 16,30, se deplasa pe lângă bicicleta personală, pe DJ 177 din interiorul satului Poiana Micului, spre domiciliu, moment în care, datorită stării avansată de ebrietare, s-a dezechilibrat și a căzut în șanțul lateral al drumului, confecționat din beton, suferind mai multe leziuni, motiv pentru care a fost transportat cu o ambulanță la UPU Gura Humorului.


La data de 12.02.2023, ora 01.19, un bărbat din mun. Suceava, jud. Suceava a condus autoturismul pe str. Ion Irimescu din mun. Suceava, având direcția de deplasare spre bld. 1 Decembrie 1918, iar la un moment dat a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de către alt bărbat din mun. Suceava, ce se deplasa spre loc. Moara.
Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul celui de-al doilea șofer și pozitiv în cazulprimului șofer, aparatul indicând o valoare de 1,06 mg/l alcool, pur în aerul expirat. Acestora li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (1) din Codul penal și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped de art. 336 alin. (1) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche