Buletin de presă, 24 decembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 24 decembrie 2023 - IPJ Suceava
Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 23.12.2023, ora 17.05, un tânăr de 20 ani din com. Bogdănești, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 209A, pe raza satului Găinești, com. Slatina, din direcția de mers Slatina către Găinești, a surprins și accidentat pe un pieton de 44 ani, din com. Slatina, care a traversat strada prin loc nepermis și fără să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent - reflectorizante sau o sursă de lumină vizibilă.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, a fost testat și pietonul, rezultatul fiind de 0,89g/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămarea corporală din culpă”.


La data de 23.12.2023, în jurul orei 17.10, un bărbat de 23 ani, din orașul Vicovu de Sus, a condus autoturismul pe strada Ștefan cel Mare, pe raza orașului Vicovu de Sus, din direcția Vicovu de Jos către Putna și l-a acroșat pe un biciclist de 45 ani, din orașul Vicovu de Sus. Biciclistul nu era echipat în mod corespunzător, nu purta vestă reflectorizantă, iar bicicleta nu avea mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-florescente.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului.
Conducătorul auto și biciclistul au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind negativ, fiind conduși la Spitalul Mun. Rădăuţi, unde li s-a recoltatcâte o probă biologică de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămarea corporală din culpă”.


Șoferi identificați la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise – Nu consumați alcool și droguri când vă urcați la volan!

La 23.12.2023, ora 16.20, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Ștefan cel Mare, pe raza localității Bivolăria, orașul Vicovu de Sus, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 49 ani, din orașul Vicovu de Sus.
Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, s-a procedat la conducerea șoferului la spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, unde au fost recoltate două probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


La 23.12.2023, ora 22:25, Poliția mnun. Suceava a fost sesizată despre faptul că pe str. Grigore Antipa din mun. Suceava, s-a produs un accident rutier în urma căruia a rezultat avarierea mai multor autovehicule, iar conducătorul singurului autoturism aflat în mișcare în momentul accidentului s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma cercetărilor s-a constatat că la data de 23.12.2023, ora 22.20, un bărbat de 26 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe str. Grigore Antipa din mun. Suceava, dinspre str. Cuza Vodă spre str. Iacob Zadik și a acroșat două vehicule parcate.
În urma accidentului rutier nu au rezultat victime omeneşti, ci doar avarierea autoturismelor. Conducătorul auto implicat a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferului i s-au prelevat două mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


La 24.12.2023, ora 02.03, echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier și Biroul de Ordine Publică, au oprit pentru control autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 23 ani, din com. Iaslovăț.
Fiind întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice acesta a confirmat iar cu ocazia testării cu aparatul etilometru, a rezultat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, șoferul a fost testat și cu aparatul drugtest, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
S-a întocmit dosar penal sub privind infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, fapte prev. și ped. de art. 336 alin. (1) și art. 336 alin. (2) raportat la art. 38, alin. (2) din Codul Penal.


La 24.12.2023, ora 02.01, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce executau serviciul de control şi supraveghere a traficului rutier pe raza or. Gura Humorului, fiind angrenaţi într-o acţiune pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influenţa băuturilor alcoolice, au oprit pentru verificări autoturismul condus de către un tânăr de 24 ani, din com. Cacica.
Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilometru, iar rezultatul a fost de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, s-a procedat la testarea cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal sub privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 24.12.2023, ora 02.45, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Birou Ordine Publica a oprit pentru control pe str. Scurtă din Municipiul Suceava, autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 35 ani,din sat/com. Pătrăuţi.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la UPU Suceava pentru a-i fi prelevate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 24.10.2023, ora 02.38, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei pe raza com. Râșca, sat Buda, au oprit pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat de 70 ani, din mun. Fălticeni.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,47 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la sediul Spitalului Municipal Fălticeni unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal sub privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche