Doi turiști depistatați la volan sub influența substanțelor ilegale, la Bucșoaia

Doi turiști depistatați la volan sub influența substanțelor ilegale, la Bucșoaia
IPJ Suceava a suplimentat numărul echipajelor de poliție care desfășoară activități operative în această perioadă. Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului, prin spirit proactiv au reușit identificarea simultană în trafic a unui grup de patru tineri care se deplasau cu doua autoturisme spre stațiunile turistice montane din județ, șoferii fiind sub influența substanțelor interzise.

Astfel la data de 23 decembrie 2023, ora 09.14, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi sancţionării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, precum şi pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, pe DN 17, în interiorul localităţii Bucşoaia, oraș Frasin, au oprit pentru control autoturismul la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 37 de ani, din comuna Lozna, județul Botoşani.
{inAds}
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea „de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”.


La aceeași oră și aceeași dată, în spatele primului autoturism oprit, a fost oprit un al doilea vehicul care circula în coloană, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din comuna Lozna, județul Botoşani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea „de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”.


Au fost eliminate riscurile rutiere asociate unor accidente grave și au fost dispuse măsurile procedurale prin unitatea de parchet competentă.

Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția asupra pericolelor conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise și fac apel la toți șoferii sa constientizeze efectele unor astfel de comportamente iresponsabile.

Reamintim că pe toată perioada Sărbătorilor de Crăciun peste 250 de polițiști sunt în stradă și vor dispune toate măsurile pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică.

Mai nouă Mai veche