Buletin de presă, 7 decembrie 2023 - IPJ Suceava

Șofer reținut pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 06.12.2023 la ora 18.30, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung-Moldovenesc – Biroul Ordine Publică in timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Calea Bucovinei din Campulung Moldovenesc au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 55 ani. Cel în cauză nu a prezentat permisul de conducere declarand verbal ca acest document i-a fost reținut in cursul anului 2020.
Fiind efectuate verificari in bazele de date s-a stabilit ca acest figureaza cu dreptul de conducere „suspendat”. In urma analizării certificatului de inmatriculare la rubrica privind inspectia tehnica perioadică s-a constatat faptul că modul de completare a datei ultimei inspectii tehnice periodice este unul nefiresc, fapt care a condus la concluzia ca data inspecției tehnice periodice a fost modificată, iar conform verificarilor in bazele de date ale Poliției Române a reieșit faptul că data reală a inspecției tehnice periodice era falsificată.
{inAds}
În cauză s-a întocmit dosar penal și s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de șoferul de 55 ani pentru savarsirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a avea permis de conducere, faptă prevazuta si pedepsita de art. 335, alin. 2 din Codul Penal și uz de fals fapta prev. si ped. de art. 323 din Codul Penal.
Totodată, organele de cercetare penală au dispus măsura reținerii sșoferului pentru 24 de ore începând din data de 06.12.2023, acesta fiind depus la CRAP din cadrul IPJ Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 06.12.2023, ora 07:37, Poliția Mun. Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că s-a produs un accident rutier pe raza com. Vadu Moldovei, la intersecția Drumurilor Comunale dintre Mesteceni și Nigotești.
La fața locului s-a deplasat echipă operativă din cadrul Compartimentului Rutier, iar cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că la data de 06.12.2023, în jurul orei 07:30, un bărbat de 21 ani din mun. Falticeni, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe un drum neclasificat la intersecția cu DC10 A Movileni, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie de 39 ani din com. Vadu Moldovei, jud. Suceava care circula pe DC 10 A pe direcția Movileni către Nigotești.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat urmând să li se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2 și 3 din Codul Penal.


La data de 06.12.2023, ora 21:16, lucrătorii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au fost sesizați despre faptul că un bărbat a căzut de pe bicicleta și este posibil accidentat.
La data de 06.12.2023, în jurul orei 21.10, un bărbat din com. Boroaia, sat Bărăști, jud. Suceava, se deplasa cu bicicleta pe DC 13 Boroaia, pe relația Bogdănești-Boroaia, s-a dezechilibrat și a căzut peste bicicletă, lovindu-se în zona toracelui.
Biciclistul nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, deoarece nu a putut susține intervalul de suflare necesar, însă a confirmat consumul de băuturi alcoolice în exces. Acesta urmează să fie sancționat contravențional cu amendă în sumă de 1.160 lei, conform prev art. 161 alin. (1) lit e) din OUG 195/2002.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 06.12.2023, ora 20:37, lucrătorii din cadrul Biroului Rutier Suceava au fost sesizați, despre faptul că pe str. Măgurei din mun. Suceava, un autoturism al cărui conducător auto se află sub influența băuturilor alcoolice a avariat mai multe autoturisme staționate.
Având în vedere aceste aspecte, ne-am deplasat la fața locului unde a fost identificată o persoană de sex masculin ce se afla lângă autoturism, cu motorul pornit, care a declarat verbal că în timp ce efectua o manevră de mers cu spatele a acroșat ușor un alt autoturism ce era staționat.
S-a procedat la legimitarea acestuia, stabilind că este un bărbat din mun. Suceava și întrucât acesta emana halenă alcoolică, însă a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Totodată, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind condus la sediul Poliției Municipiului Suceava în vederea întocmirii documentației.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută de art. 337 din Codul penal, ce urmează a fi soluționat procedural de lucrătorii Biroului Rutier Suceava.


La data de 07.12.2023, ora 01.15, patrula din cadrul Poliției Mun. Fălticeni-Biroul Ordine Publică, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din com./sat Tudora, jud. Botoșani, care a prezentat pentru control documentul de identitate personal, precum și certificatul de înmatriculare al autoturismului.
Întrucât acesta a declarat verbal că deține permis de conducere auto categoria B, dar l-a uitat acasă împreună cu asigurarea RCA. S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române, constatându-se că șoferul nu figurează ca fiind posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul are înmatricularea suspendată datorată netranscrierii la termen și nu este emisă nicio poliță de asigurare RCA.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest de către lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, rezultatul fiind negativ.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săv. infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută de art. 335, alin 2 din Codul Penal, care va fi soluționat de către lucrătorii Poliției Mun. Fălticeni-Comp. Rutier.
De asemenea, conducătorului auto i s-a reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoturismului, fiind sancționat contravențional conform art. 18 din OUG 195/2002 și art. 3 din Lg 132/2017.
Mai nouă Mai veche