Cum s-a produs accidentul mortal de la Cârlibaba. Un localnic beat la volan s-a răsturnat cu mașina pe un drum forestier, într-o râpă de 50 de metri

Accident Carlibaba, 22 decembrie 2023
La data de 22 decembrie 2023, la ora 18:51, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel la 112 despre faptul că pe raza comunei Cârlibaba, județul Suceava, a avut loc un eveniment în afara drumului public, cu două victime, dintre care una prinsă sub o mașină.

Din primele verificări s-a constatat că Filaret P., în vârstă de 50 de ani, din comuna Cârlibaba, a condus autoturismul Suzuki Vitara pe drumul forestier „Tătarca”, nedeschis circulației publice, cu o lungime de 6,1 km.

La începutul drumului forestier „Tătarca” este montat indicator de informare cu privire la categoria drumului, însoțit de panouri adiționale care prevăd: „circulația publică interzisă”, lungimea sectorului de drum, respectiv de 6,1 km., și „este interzis accesul autovehiculelor în fondul forestier național fără acordul scris al administratorului”.
{inAds}
După o curbă la dreapta, în timp ce efectua o manevră de întoarcere, conducătorul a pierdut controlul autoturismului, răsturnându-se în afara drumului, la o diferență de nivel de circa 40-50 de metri.

În urma producerii accidentului a rezultat decesul pasagerului de pe locul din dreapta față a autoturismului, Engelbert V., de 47 de ani, din Cârlibaba.

Conducătorul auto a fost testat cu etilometrul, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cadavrul pasagerului a fost transportat și depus la morga Spitalului municipal Vatra Dornei.


Evenimentul nu îndeplinește condițiile unui accident rutier.

A fost întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.
Accident Carlibaba, 22 decembrie 2023
Accident Carlibaba, 22 decembrie 2023
Accident Carlibaba, 22 decembrie 2023
Accident Carlibaba, 22 decembrie 2023
Mai nouă Mai veche