DNA Suceava, anchetă în dosarul angajărilor pe șpăgi la Spitalul Județean Botoșani. Percheziții la Consiliul Județean și sediul PSD

DNA Suceava, anchetă în dosarul angajărilor pe șpăgi la Spitalul Județean Botoșani. Percheziții la Consiliul Județean și sediul PSD
Procurorii DNA Suceava fac, miercuri, percheziţii la 92 de adrese din judeţele Botoşani şi Iaşi, într-un dosar care vizează fapte de corupţie comise de funcţionari publici de la un spital în contextul fraudării unor concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante.

Trei dintre descinderi au loc la instituţii publice, între care Spitalul Județean „Mavromati”, sediul Consiliului Judeţean Botoşani și sediul PSD Botoşani.

Conform surselor citate de presa locală, dosarul vizează angajarea unor persoane la Spitalul Județean Botoșani în schimbul unor sume de bani care puteau să ajungă și până la 15.000 de euro pentru un post de asistentă.
{inAds}
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2018-2023, de către funcționari publici din cadrul unei unități spitalicești, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante.

În cursul zilei de 13 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 92 de locații situate pe raza județelor Botoșani și Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice”
, se arată într-un comunicat de presă al DNA.
Mai nouă Mai veche