Dosar penal pentru un bărbat care își învăța fiica să conducă BMW-ul, pe un drum din Gura Putnei

Dosar penal pentru un bărbat care își învăța fiica să conducă BMW-ul, pe un drum din Gura Putnei
La data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 15:50, în timp ce patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești efectua activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe drumul comunal Gura Putnei, de pe raza comunei Putna, județul Suceava, către prund, a efectuat semnale regulamentare de oprire autoturismului BMW 520D, de culoare negru.

Autoturismul BMW a oprit brusc pe centrul părții carosabile, iar de la volan a coborât imediat o persoană de sex feminin. De pe scaunul pasagerului din dreapta fața a coborât o persoană de sex masculin. Autoturismul este prevăzut cu post de conducere pe partea stângă, iar în autoturism se aflau doar cele două persoane.

S-a procedat la legitimarea persoanei de sex feminin care a coborât de la volanul autoturismului, ocazie cu care s-a stabilit faptul că este Viorica B., din comuna Putna, județul Suceava. Cu ocazia legitimării persoanei de sex masculin s-a stabilit că este conducătoarei auto, Vasile B., din Putna.
{inAds}
I s-a solicitat conducătoarei auto să prezinte actul de identitate, permisul de conducere, precum și documentele autoturismului ocazie cu care aceasta a declarat faptul că nu are asupra sa documentul de identitate și că nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul a prezentat lucrătorilor de poliție certificatul de înmatriculare al autoturismului BMW care are inspecția tehnică periodică valabilă. De asemenea, a fost prezentată polița de asigurare RCA valabilă

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest din dotarea Secției de Poliție Rurală Gălănești, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliție Române, ocazie cu care s-a stabilit faptul că nu figurează în evidențe ca fiind posesoare de permis de conducere valabil.

Bărbatul a prezentat lucrătorilor de poliție actul de identitate și permisul de conducere valabil pentru categoriile AM, A1, A2, A, B1 și B.

Din verificările efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 15.47, Vasile B. i-a încredințat autoturismul BMW fiicei sale Viorica B. pentru a-l conduce pe drumurile publice de pe raza satului Gura Putnei, deși cunoștea faptul că aceasta nu deține permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și încredințarea , față de Viorica B., și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încredințarea unui autovehicul unei persoane ce nu are drept de a conduce”, față de Vasile B.
Mai nouă Mai veche