Lemn confiscat și amenzi aplicate după o sesizare făcută de Mihai Ghinghiloschi, la Solca

La data de 22 decembrie 2023, la ora 12:15, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Solca au fost sesizați prin 112 de către Mihai Ghinghiloschi cu privire la faptul că ansamblul format din autoutilitara Mercedes Benz și remorcă transportă material lemnos cu încălcarea normelor legale, dinspre satul Clit către oraș Solca, și faptul că materialul lemnos încărcat pe remorcă nu corespunde cu cantitatea de material lemnos înscrisă în avizul de însoțire a mărfii.

Ansamblul auto a fost interceptat pe DN 2E, pe strada Republicii din orașul Solca, județul Suceava, pe un sector de drum cu limitare de tonaj. 

La volan a fost identificat Dumitru O., din satul Pâraie, comuna Mălini. 

Ca urmare a controlului efectuat, conducătorului auto i-au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale la regimul rutier în cuantum de 870 lei, în conformitate cu art. 36, alin. 1 din OUG 195/2002, art. 111 din Hg. 1391/2006 și art. 148 pct. 5 din Hg 1391/2006.
{inAds}
S-a procedat la verificarea autoutilitarei în cauză în aplicația SUMAL 2.0, ocazie cu care s-a constatat faptul că deține avizul de însoțire pentru cantitatea de 22,152 metri cubi lemn încărcată pe capul tractor, iar pentru remorca deține avizul de însoțire pentru cantitatea de 29,4241 metri cubi lemn.

La solicitarera apelantului cu privire la cubarea materialului lemnos de pe remorcă, întrucât exista suspiciuni cu privire la cantitatea materialului lemnos încărcat pe remorcă, s-a procedat la conducerea autoutilitarei în localitatea Pîrteștii de Jos, în zona gării, unde a fost identificat spațiul necesar desfășurării activății de cubare.

Astfel, în prezența lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Solca, s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, ocazie cu care s-a constatat faptul că volumul total transportat pe remorcă este de 32,234 metri cubi lemn round esență molid, iar diferența dintre volumul constatat la momentul verificării și cel înscris în avizul de însoțire este de 2,939 metr cubi, în valoare totală de 546 lei.

Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie Cantonului Silvic Cacica, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional confom art. 19 din Legea 171/2010 cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

Având în vedere obiectul sesizării, în cauză s-a lua legătura telefonică cu coordonaturul județean al ISCTR Suceava, ocazie cu care acesta a precizat faptul că niciun echipaj nu este disponibil pentru a interveni la această sesizare.
Mai nouă Mai veche