Ofițer din fosta conducere militară a Spitalului Județean Suceava, înaintat în gradul de colonel

Locotenent-colonelul Valentin-Octavian Mărcuș, din cadrul Spitalului militar din Sibiu, a fost înaintat în gradul de colonel. Mărcuș este ofițerul sibian care, în plină pandemie, a făcut parte din echipa care a „repus pe picioare” Spitalul județean din Suceava.

„Locotenent-colonelul Valentin-Octavian Mărcuș, care îndeplinește atribuțiile de locțiitor al comandantului pentru probleme de stat major la Spitalul Clinic Militar de Urgență «Dr. Alexandru Augustin» din Sibiu, a fost înaintat în gradul de colonel, în cadrul unei ceremonii care a avut loc astăzi, 07 decembrie, la sediul instituției. Cadrul militar a fost avansat cu ocazia Zilei Naționale a României, înainte de termen”, anunță reprezentanții Spitalului Militar Sibiu.

În primăvara anului 2020, Valentin Octavian Mărcuș, maior în acea vreme, a făcut parte din echipa militară care a condus Spitalul Județean de Urgență „Sfîntul Ioan cel Nou” din Suceava și care a reușit să redreseze situația instituției, puternic afectată de pandemia de Covid-19: cu sute de persoane internate, trei sferturi dintre angajații instituției au afectați de Covid-19, fiind fie infectați, fie izolați, alte zeci de decese fiind înregistrate din cauza acestui nou virus în decurs de câteva săptămâni.
Mai nouă Mai veche