Judecătoarea Ana Maria Chirilă, a treia lună de arest preventiv. Curtea Supremă a respins contestația magistratului acuzat de corupție și deținere de droguri

judecătoarea Ana Maria Chirilă
Ana Maria Chirilă, judecătoarea din Suceava acuzată, printre altele, de luare de mită şi consum de droguri, va rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, potrivit deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Înalta Curte a respins contestaţia formulată de Ana Maria Chirilă şi de celelalte două persoane din dosar împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de prelungire a arestării preventive.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi de inculpaţii Cotoară Ciprian, Pînzari Mihai şi Chirilă Ana-Maria împotriva încheierii F/D.L. din data de 04 decembrie 2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti rămân în sarcina statului. Obligă contestatorii intimaţi inculpaţi la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arată din minuta instanţei.
{inAds}

Decizia ÎCCJ este definitivă.

Acuzaţiile aduse judecătoarei Ana Maria Chirilă:
  • Folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (două fapte) și a infracțiunii de favorizarea infractorului (două fapte);
  • Luare de mită;
  • Complicitate la trafic de influență;
  • Deținere de droguri pentru consum în formă continuată (cinci acte materiale);
  • Punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (trei acte materiale).
Mai nouă Mai veche