Percheziții în dosarul Pascari - Alpha House Construct. 14 suspecți anchetați pentru multiple infracțiuni

Percheziții în dosarul Pascari - Alpha House Construct.
Nouă percheziții imobiliare au fost efectuate de polițiștii suceveni într-un dosar în care vizează construirea unui bloc din cartierul Zamca al municipiului Suceava fără respectarea documentațiilor tehnice. 

Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Adâncata, a polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Suceava și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, au pus în executare nouă mandate de percheziție emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava, la domiciliile unor persoane fizice - suspecți și persoane fără calitate procesuală - și la sediile unor societăți comerciale de pe raza municipiului Suceava și comunelor Mitocu Dragomirnei și Ipotești.

Au fost făcute percheziții la sediul firmei Alpha House Construct din Mitocu Dragomirnei, la locuința lui Bogdan Pascari, administrator al firmei, și locuința mamei sale, Florea Pascari, asociat în firmă. Alte trei percheziții au fost făcute la sediile unor societăți comerciale din municipiul Suceava și Ipotești, iar două percheziții au vizat o locuință din Zamca și una din Burdujeni.
{inAds}
Cu ocazia activităților desfășurate au fost ridicate mai multe înscrisuri, dispozitive electronice și medii de stocare care vor fi examinate în condiții procesuale și vor completa probatoriul administrat în cauză.

Perchezițiile au vizat documentarea activității de autorizare, edificare, recepție, întabulare și vânzare, cu referire la un imobil construit pe raza municipiului Suceava unde există indicii rezonabile că nu au fost respectate condițiile de avizare impuse de poliția rutieră potrivit legislației incidente și există deficiențe în activitățile ulterioare privind recepția la terminarea lucrărilor și eliberarea unor înscrisuri de către autorități publice cu implicare în domeniul autorizării și controlului calității în construcții.

În cauză se efectueză cercetări față de 14 suspecți persoane fizice, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „fals intelectual în formă continuată”, „complicitate la fals intelectual în formă continuată”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, „uz de fals în formă continuată”.
Mai nouă Mai veche